Renovatie kamphuis Sadovoe

Er wordt hard gewerkt aan de renovatie van het kamphuis te Sadovoe, regio Bălți – Moldova. Deze zomer hebben we met de families die ingeschreven zijn bij de oudervereniging ProVita, waar we nauw mee samenwerken, al 3 afzonderlijke kampdagen gehad. Wat een plezier!!!

Als alles af is kunnen we er o.a. de volgende activiteiten aanbieden:

  • Tijd om uit te rusten voor het hele gezin met een lid dat speciale behoeften heeft (beperking, chronische ziekte, progressieve ziekte), door mogelijk te maken dat ze “quality time” hebben met elkaar. De familieleden kunnen ook deelnemen aan de activiteiten in het kerk-kamp en de mensen daar ontmoeten.
  • Integratie activiteiten met de gasten van het kerk-kamp
  • Opzetten van een zorg-plan aangepast aan de diagnose van de persoon met, wanneer mogelijk, het aanbieden van de benodigde materialen (o.a. orthopedische, communicatie- en zorg-hulpmiddelen) om het thuis toe te kunnen passen. Actuele en practische informatie zal door specialisten gegeven worden. We denken erover om kleine groepjes te maken met dezelfde diagnose/hulpvragen om zo efficienter te werken.
  • Lotgenoten groepen voor verschillende situatie’s (bijvoorbeeld: alleenstaande ouders, brusjes van kinderen met autisme, kinderen waarvan ouders het hele jaar door in buitenland werken, kwetsbare tieners – in bijzonder meisjes)
  • Practische workshops, zoals: maken van aanpassingen en (communicatie) hulpmiddelen of over thema’s als traumaverwerking, informatie rondom bepaalde diagnose e.a.
  • Creatieve therapie als handvaardigheid, tuinieren, dierverzorging etc.

Door al deze activiteiten willen we zelfstandigheid bevorderen, uitputting voorkomen bij de families, en zelfs ook verlating van de mensen met speciale hulpvragen in staatsinstellingen. Maar ook werkers binnen onderwijs of zorg zullen deel kunnen nemen aan workshops of bij evaluatie van families, als ze er direct bij betrokken zijn, ter vergroting van het professioneel handelen.


Geplaatst op: