Nu ook therapie in het binnenzwembad bij stichting Ancora!

Afgelopen zomer hebben we genoten van ons overdekte zwembad. In juni is er een groep werkers geweest vanuit Nederland die een kas hebben gebouwd over ons toen nog buitenbad. Nu is het dus indoor geworden en hebben we het uitgebreid kunnen gebruiken met de volgende resultaten: 
 – Dani is een jongen met ernstige motorische problemen (spasme), het water helpt hem om betere controle over zijn lichaam te krijgen en omdat het lekker warm is ontspannen zijn spieren. 
– Daria, zijn jongere zusje, is juist erg slap en onderneemt niet veel uit zichzelf. Op schoot houd je haar  eigenlijk vast als een grote baby. Maar in het water is die lastige zwaartekracht heel anders en dan ontdekt ze ineens dat ze allerlei lichaamsdelen heeft die ze kan bewegen.  
– Darius is een jongen met autisme die graag zelf de boel ontdekt op zijn manier, maar in het water lukte het hem om ook contact te hebben met de ander… zo van: Hé, ben jij er ook. Zijn ogen gingen ook veel meer open, hij kijkt niet meer door een spleetje en bovendien is hij ook rustiger en heeft minder de neiging te schreeuwen. 
– Cătălin, een jongeman met Down syndroom en autisme, vindt water eigenlijk maar niets maar in deze veilige duidelijk afgebakende omgeving keek hij alles rustig aan vanaf de zijkant, accepteerde om nat gespetterd te worden en later ging hij zowaar met speelgoed aan een watertafel meespelen. 
– Mihai is een jongen die veel de aandacht opeist, maar rond het zwembad vond hij het heerlijk om alles te observeren en met waterspeelgoed te spelen, zo kon zijn moeder meer aandacht aan de andere 2 kinderen geven. Overigens vind hijzelf 5 minuten in het water al wel goed!  
We zijn erg blij dat we ook deze vorm van therapie kunnen bieden!

Lekker zwemmen in Strunga, Roemenie!!!


Geplaatst op: